از روکش دندان چه می دانید؟

یکی از بهترین روش های جایگزین برای دندان های از دست رفته، ایمپلنت دندان می باشد. ایمپلنت عملکردی کاملاً مانند دندان های طبیعی دارد و به حفظ بافت استخوانی فک نیز کمک می کند. نگهداری از ایمپلنت با رعایت بهداشت دهان و دندان به آسانی انجام می شود.

کاشت ایمپلنت باعث افزایش اعتماد به نفس بیماران می شود و سلامت دهان و دندان آن ها را تضمین می کند. موفقیت کاشت ایمپلنت بیشتر از 95 درصد می باشد و بعد از آن هیچ گونه درد و ناراحتی برای بیماران نخواهد داشت.

مهم ترین اجزای ایمپلنت، روکش آن می باشد که بعد از نصب پایه ایمپلنت بر روی آن قرار می گیرد. روکش ها به وسیله سیمان دندانپزشکی و یا پیچ بر روی ایمپلنت وصل می شوند. برای اینکه انتخاب درستی از انواع روکش دندان داشته باشیم، بهتر است اول بدانیم روکش دندان چیست و با انواع آن آشنا شویم.

روکش دندان چیست؟

جنس روکش های دندان معمولاً فلز و یا سرامیک می باشد. روکش های دندان در موارد زیر کاربرد دارند:

  • دندان هایی که به دلیل پوسیدگی از بین رفته اند و یا دیواره های آن ها شکسته است.
  • دندان هایی که به علت نازک شدن جداره و یا عصب کشی، احتمال شکستگی آن ها وجود دارد.
  • دندان هایی که به وسیله ایمپلنت جایگزین شده اند.

ساخت روکش ایمپلنت

ابتدا وضعیت دندان توسط دندان‌پزشک بررسی می شود. در صورت نیاز به اقدام به عصب کشی دندان و یا روت کانال می کند، همچنین یک پست فلزی از ریشه داخل کانال قرار گرفته و تاج دندان مصنوعی بر روی آن قرار می گیرد. چنانچه پوسیدگی تاج دندان تا نزدیکی لثه و زیر آن ادامه داشته باشد، حجم مورد نیاز از تاج دندان برای گذاشتن روکش دندان به وسیله جراحی لثه در دسترس قرار می گیرد. در قدم بعدی تراش، قالب گیری و فرم دهی انجام می گیرد. بعد از تراش دادن دندان، قالب گیری از دندان و فک مقابل آن انجام می شود. در انتها رنگ دندان توسط بیمار انتخاب می شود و با قالب تهیه شده به لابراتوار ارسال می شود.

نصب روکش دندان به چه صورت است؟

اگر تاج طبیعی دندان، به مقدار کافی در دسترس باشد و دندان‌پزشک بخواهد تا روکش دندان بر روی دندان نصب شود، از روکش دندان چسبی بهره می برند. بعد از اینکه روکش دندان از لابراتوار ارسال شد، از نظر قرارگیری و هماهنگی رنگ با دیگر دندان ها بررسی می شود و بعد از آن توسط چسب مخصوص به دندان بیمار و همچنین لثه سیمان می شود.

روکش دندان ایمپلنت

روکش های دندان ایمپلنت روی سطح خارجی ایمپلنت قرار می گیرند و مانند دندان طبیعی رفتار می کنند. به این نوع روکش ها معمولاً تاج دندان مصنوعی می گویند. تاج دندان مصنوعی به جای دندان از دست رفته می باشد و به پایه ایمپلنت که توسط دندان‌پزشک چندین ماه پیش در استخوان فک کاشته شده بود متصل می شود.

انواع روکش دندان ایمپلنت

  • روکش دندان پیچی

این نوع روکش، اتصال محکم تری به پایه ایمپلنت دارد زیرا با یک مهره و یک پیچ به ایمپلنت دندان پیچ می شود و بسیار مستحکم و پایدار بر سر جای خود باقی می مانند. در این نوع تاج، یک سوراخ در یک طرف تاج دندان قرار دارد که بر روی لثه می نشیند و برای وصل شدن مستقیم به ایمپلنت به وسیله پیچ تنظیم کننده به کار می رود. امکان افتادن  این نوع ایمپانت بسیار کم می باشد و به همین علت به مراقبت کمتری احتیاج داد. اما از لحاظ زیبایی به اندازه روکش دندان چسبی زیبا نیست  و ظاهری کاملاً طبیعی دارد. یک سوراخ برای اتصال پیچ اتصال به تاج در نظر گرفته شده است. در این نوع روکش ها احتمال ترک برداشتن و شکستن آن ها وجود دارد. همچنین احتمال افتادن تاج دندان از روی ایمپلنت نیز وجود دارد.

مزایای روکش دندان پیچی

  • نحوه اتصال راحت تر

با وجود پیچ هایی که در روکش دندان پیچی برای اتصال به پایه ایمپلنت وجود دارد اتصال ساده تر شده است. و این امکان را می دهد که با پایداری بیشتری بر روی لثه و در جهت درست قرار بگیرد. اباتمنت قطعه ای می باشد که تاج دندان و پایه ایمپلنت را بهم متصل می کند و باعث می شود تاج دندان به آسانی روی پایه قرار بگیرد.

  • امکان تعویض راحت

بدون اینکه به پایه ایمپلنت آسیب برسد می توان به آسانی به وسیله باز کردن پیچ، تاج دندان را برداشت. اگر پایه ایمپلنت به صورت صحیح با استخوان فک جوش بخورد بیش از 20 سال نیز بدون داشتن مشکلی در استخوان فک پایدار باقی بماند. تاج دندان هر 5 تا 7 سال نیاز به تعویض و یا ترمیم دارد. روکش دندان پیچی تعویض و تعمیر کردن آن را از پایه ایمپلنت راحت تر کرده است.

معایب روکش دندان پیچی

  • شل شدن پیچ اتصال تاج دندان به پایه ایمپلنت

معمولاً در هنگام جویدن غذاها و گاز زدن این مشکل پیش می آید. البته این مشکل به آسانی در چند دقیقه با سفت کردن پیچ روکش دندان پیچی حل می شود.

  • وجود سوراخ بر روی روکش دندان تا پیچ به وسیله آن سفت شود

هرچند در دندان های آسیا این سوراخ ها طوری قرار داده می شوند که در دید نباشد اما برای دندان های پیشین این امکان وجود ندارد. به همین علت برای دندان های جلو از روکش دندان چسبی استفاده می کنند تا از نظر زیبایی مانند دندان های طبیعی به نظر برسد.

ما را دنبال کنید

مطالب محبوب

جدیدترین اخبار

مارکتینگ در کلینیک دندانپزشکی: چگونه یک کمپین دیجیتالی موثر ایجاد کنیم.
باندینگ دندان چیست | هزینه باندینگ دندان | عکس باندینگ دندان | تفاوت باندینگ و کامپوزیت | قیمت باندینگ دندان

دیدگاه خود را در میان بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

مطالب منتخب​

مقالات
arezou kazemi

چه عواملی باعث خرابی توربین های دندانپزشکی می شود؟

توربین ها، مانند هر وسیله دیگری، برای همیشه دوام نمی آورند و ممکن است از خود بپرسید:

چه کاری می توانم انجام دهم تا دوام آن ها را افزایش داد. ما به شما توصیه می کنیم مراقب قطعاتی باشید که بیشتر فرسوده می شوند و همیشه آنها را در شرایط خوبی نگه دارید! 

ادامه مطلب »
طرز نگهداری از هندپیس دندانپزشکی
مقالات
arezou kazemi

نکاتی برای اطمینان از نگهداری هندپیس دندانپزشکی

ما به خوبی می دانیم که خرید هندپیس می تواند نسبتاً گران باشد و قطعاً در یک مقطع زمانی نیاز به تجدید هندپیس خود خواهید داشت. 

با این وجود، راه‌هایی برای به تاخیر انداختن این امر با افزایش طول عمر هندپیس‌هایتان وجود دارد. 

ادامه مطلب »
معیارهای انتخاب لایت کیور
مقالات
arezou kazemi

معیار های انتخاب لایت کیور مناسب کلینیک دندانپزشکی شما

آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چرا بین یک دستگاه لایت کیورینگ و دیگری تفاوت قیمت وجود دارد؟

قیمت علاوه بر طراحی و لوازم جانبی با عملکرد و ویژگی های فنی لایت کیور مانند وزن، طول موج و توان خروجی نیز مرتبط است.

ادامه مطلب »
چگونه دستیاران دندانپزشکی می توانند درد و خستگی را مدیریت کنند | شرایط دستیار دندانپزشک شدن | حقوق دستیار دندانپزشک | کنترل خستگی دستیاران دندانپزشک | ثبت نام دوره دستیاری دندانپزشکی
مقالات
arezou kazemi

چگونه دستیاران دندانپزشکی می توانند درد و خستگی را مدیریت کنند

ممکن است همه متوجه نباشند که دستیار دندانپزشکی می تواند از نظر فیزیکی یک شغل سخت باشد. 

اما کار در زمینه دندانپزشکی شامل حرکات تکراری زیاد و نشستن طولانی مدت در موقعیت های غیر طبیعی است.

ادامه مطلب »