از پین دندان چه می دانید؟

از پین دندان چه می دانید؟

برای کمک به استحکام دندان و بازسازی تاج دندان هایی که شدت تخریب بالایی دارند، از پین دندان استفاده می کنند. پین دندان میله ای فلزی و شبیه پیچ می باشدکه بعد از به کار گذاشتن آن ها در دندان های پوسیده ، تاج دندان باید به وسیله ماده ای مناسب مانند گلاس آینومر های تقویت شده به وسیله کامپوزیت و آمالگام ترمیم و بازسازی شوند.طبق نظر دندانپزشک بعد از بازسازی دندان، تحت درمان و روکش نیز قرار بگیرد تا از شکسته شدن آن در مدت زمان طولانی جلوگیری به عمل آورد.

به چه علت به پین دندان نیازمندیم؟

دندان ها ممکن است به خاطر دلایلی نظیر ضربه، پوسیدگی شدید و یا دلایل دیگر شکننده شده و ساختار دندان توان نگه داشتن محل پرشدگی را نداشته باشد و یا نتوانند بدون پین و به وسیله ترمیم، زیر فشار های جویدن دوام آورده و شکسته شود و یا ترمیم جدا شود. در این موارد بیشترین آسیب به تاج دندان وارد می شود. از علت های مهم پرکردن دندان ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم توانایی تحمل تاج
  • وضعیت لثه ناپایدار
  • وضعیت نا مناسب ریشه

در این هنگام که ساختار دندان ها وضعیت مناسب برای تحمل پر کردگی دندان ها را نداشته باشد، استفاده از پین لازم می شود. پین ها، پیچ های کوچکی می باشند که یک دوم از آن ها در عاج قرار می گیرند. معمولاً یک سوراخ که از پین کوچکتر می باشد در دندان حفر می شود و بعد از آن به جای خود پیچ می شود.

این ناحیه به وسیله یک پرکننده آمالگام و یا کامپوزیت پر می شود. در بعضی موارد به کار بردن پین نیز کافی نیست، در این مواقع قبل از روکش کردن برای اینکه ساختار دندان بازسازی شود، می بایست درمان پست و کور دندان انجام شود که این آخرین روش برای حفظ دندان ها قبل از کشیدن می باشد. به صورت کلی پین وسیله ای برای حفظ پرکردنی دندان می شود ( مثل تقویت میلگرد با بتن تقویت).

موارد استفاده از پین

شکستگی دندان ها-در صورتی که فقط قسمت تاج آسیب دیده باشد ولی ریشه سالم باشد.

–  پوسیدگی دندان ها- قسمتی از تاج آسیب دیده و پوسیدگی دندان زیاد می باشد.

–  اگر می خواهیم دندان را برای روکش آماده کنیم، ولی در ابعاد کوچک تر از 3 میلی متر

– برای اصلاح تراز دندان ها.

در چه مواردی نمیتوانیم از پین استفاده کنیم:

– ریشه منحنی

– ریشه خیلی کوتاه

– شکسته شدن بخشی از دندان در زیر لثه

– روند غیر عادی در اطراف اپکس

– لق شده دندان به خاطر بیماری پریودنتال

– اگر رشد دندان در کودکان کامل نشده باشد

– اگر کانال ریشه در سالمندان خیلی باریک باشد

انواع پین های دندان

  • پین های داخل عاج دندان

در دندان هایی که عصب کشی نشده باشند و تنها بخشی از تاج شکسته باشد از این نوع پین ها استفاده می شود. اندازه ی این پین ها 3 میلی متر طول و 0.4 میلی متر قطر دارند. کار با این نوع پین ها نیازمند دقت فراوان می باشد تا به بافت زنده و عصب دندان ( پالب دندان) آسیبی وارد نشود.پین های داخل عاج دندان در داخل عاج به محکمی پیچ می شوند بدون نیاز به چسب و معمولاً در دندان های جلو استفاده نمی شود.

  • پین های داخل کانال دندان

از پین ها برای دندان هایی که عصب کشی شده اند استفاده می شود. نگهدارندِ این پین ها در داخل کانال دندان، سمان و همان چسب های مخصوص می باشد. پین های دندان در طول و قطر های متفاوتی وجود دارند و باید متناسب با طول و قطر کانال دندان ها انتخاب شوند تا هم باعث استحکام دندان ها شود  و هم از شکسته شدن و یا ترک خوردن ریشه دندان ها جلوگیری به عمل آورد.

به چه صورت پین های دندان در درمان های ریشه بکار می روند؟

از پین ریشه می توان در مواردی مانند دندان تحت درمان با کانال ریشه و درون دندان با پر کردن کانال ریشه بکار برد. به وسیله عکس دندان می توان از وضعیت آن ها خبردار شویم. در نتیجه، اگر بشود از این نوع ترمیم استفاده کنیم، می بایست از دندان مشخص شده عکس بگیریم. قبل از درمان کانال ریشه باید اطلاعاتی مانند طول کانال ریشه و تصویر آن، آیا منحنی می باشد و یا خیر، آیا ضایعه ای از اپکس وجود دارد و یا خیر باید وجود داشته باشد. در صورت وجود ضایعات اپکس ، قابل درمان می باشد. اگر ریشه جدید پر شد، باید 24 ساعت بعد پین را وارد کنیم.

در چه مواردی پین دندان باعث درد می شود؟

  • اگر پین در داخل عاج دندانی که عصب دارد و نزدیک عصب دندان گذاشته شود، تحریک آن باعث درد می شود. درمان ریشه (عصب کشی) راه حل آن می باشد.
  • پین می تواند در داخل کانال دندان باعث شکسته شدن ریشه و ترک خوردن آن بشود و در این حالت تنها راه درمان، کشیدن دندان می باشد. تشخیص این حالت نیاز به عکس و معاینه ی دقیق دارد.
برچسب‌ها: بدون برچسب

دیدگاه خود را در میان بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *