قبل از کاشت دندان رعایت چه نکاتی ضروری است؟

قبل از کاشت دندان رعایت چه نکاتی ضروری است؟

امروزه کمتر کسی است که با از دست دادن دندان به فکر جایگزین کردن دندان نیفتاده باشد. در حال حاضر گذاشتن دندان مصنوعی با توسعه دانش دندان‌پزشکی قدیمی و منسوخ است.

معمولاً دندان‌پزشکان عمل جراحی ایمپلنت را برای اغلب بیماران خود انجام می‌دهند. ایمپلنت دندانی روشی مناسب برای درمان دندان ازدست‌رفته و ایجاد لبخند زیبا، بازگشت اعتمادبه‌نفس برای بیمار می‌باشد. با دانستن مراقبت‌های لازم، ایمپلنت با مدت عمر و دوام بیشتری سال‌های زیادی جانشین دندان ازدست‌رفته خواهد بود.

در سال‌های گذشته به‌جای دندان از بین رفته، دندان‌پزشکان از طریق بریج ثابت یا پروتز متحرک برای درمان بیماران استفاده می‌کردند. متأسفانه بریج دندانی در مجاورت دندان‌های سالم قرار می‌گرفتند و آن‌ها را نیز دچار آسیب می‌کردند. همچنین در پروتزهای متحرک ممکن بود دچار لغزش یا افتادن و تولید صدا در زمان صحبت کردن ایجاد شود این شرایط برای فرد احساس خجالت و ناراحتی به همراه داشت. با پیشرفت و توسعه دانش دندان‌پزشکی و به‌روزرسانی روش‌های درمانی مانند ایمپلنت این آسیب‌های روحی و دندانی مرتفع شده است. ایمپلنت دندانی پایه‌های فلزی از جنس تیتانیوم می‌باشد که درون استخوان فک به‌عنوان جایگزین ریشه دندان مصنوعی قرار می‌گیرد.

 مزایای ایمپلنت چیست؟

  • برای فرد ظاهری زیبا و طبیعی مانند دندان واقعی می‌بخشد.
  • دندان‌های سالم و مجاور را تخریب و آسیب می‌رساند
  • برای فرد اعتمادبه‌نفس می‌آورد
  • بیمار با خیالی آسوده و اطمینان از تحرک و افتادن دندان در اجتماع حضور خواهد داشت.

در حال حاضر افراد بزرگ‌سال که به‌سلامت دهان و دندان خود اهمیت می‌دهند با از دست دادن دندان به فکر کاشت دندان می‌افتند و گزینه مناسب برای کاشت دندان ایمپلنت می‌باشد.

در زمان ایمپلنت کردن دندان باید چند نکته مهم را موردبررسی قرارداد که شامل:

  • انتخاب دندان‌پزشک

قبل از هرگونه اقدامی باید از دندان‌پزشک مورد اعتماد و باتجربه در این زمینه مشاوره بخواهید. برای این امر به چند دندان‌پزشک مراجعه نمایید و قبل از ایمپلنت سؤالات خود را از پزشک بپرسید. دندان‌پزشک خوب باحوصله نمونه کارهای خود را به بیمار نشان می‌دهد، همچنین مراحل انجام ایمپلنت، قیمت، مراقبت‌های پس از ایمپلنت و خدمات پس از کاشت دندان را با دقت برای بیمار شرح می‌دهد.

  • هزینه ایمپلنت دندان

باید دانست که ایمپلنت هرگز جای دندان را نمی‌گیرد و شما با پرداخت هر هزینه‌ای نباید احساس راحتی کنید. جنس ایمپلنت هر چه‌بهتر باشد هزینه بیشتری خواهد داشت؛ بنابراین اگر مقدار هزینه برایتان اهمیت دارد جنس ایمپلنت و قیمت هر واحد را از پزشک معالج بخواهید.

  • مدت‌زمانی که مراحل ایمپلنت انجام می‌شود

دوره انجام ایمپلنت نسبتاً کم می‌باشد و بیمار می‌تواند در طی ۲۴ ساعت دندان خود را ایمپلنت نماید. علت کم بودن زمان به این جهت است که مقداری زنجیر به دندان اضافه می‌شود تا دندان‌ها ثابت در جای خود قرار بگیرند.

وقتی دندان‌ها ایمپلنت می‌شوند، به شکل طبیعی با پوشش فسفات کلسیم از طریق دیگر دندان‌های سالم که ماده سازنده استخوان و دندان است مواجه می‌شود. در طی ۴ ماه ایمپلنت کاملاً به فک چسبیده می‌شود که با توجه به‌سرعت رشد استخوان‌ها امکان افزایش این مرحله وجود دارد.

  • مراقبت‌های پس از ایمپلنت

در برخی مواقع ایمپلنت نیاز به مراقبت‌های بعد از عمل دارد و گاهی نیاز به مراقبت ندارد. در طی عمل بیمار از طریق بیهوشی موضعی در ناحیه دندانی مورد بی‌حسی قرار می‌گیرد تا در هنگام ایمپلنت با درد مواجه نشود.

بعد از ایمپلنت بیمار نیازی به داروی ضد درد جهت کنترل درد ندارد؛ زیرا مقدار درد بسیار ناچیز است و در مواردی بدون درد خواهد بودگاهی بیمار دچار حساسیت‌های مرتبط با درد خواهد شد که طی روزهای آینده از بین می‌رود.

مواردی که بیمار قبل از جراحی باید موردتوجه قرار دهد.

اگر بیمار دچار استرس می‌شود می‌تواند شب قبل از جراحی یا یک ساعت قبل از ایمپلنت از قرص آرام‌بخش جهت کنترل استرس استفاده نماید. البته در این زمینه باید حتماً با پزشک خود مشورت نمایید.

برای کاهش درد و در صورت نداشتن ناراحتی‌های گوارشی می‌توانید یک ساعت قبل از جراحی از قرص ژلوفن ۴۰۰ میلی‌گرم استفاده کنید.

هم‌چنین بیمار می‌تواند یک ساعت قبل از عمل ایمپلنت ۴ کپسول آموکسی سیسیلین ۵۰۰ میلی‌گرم استفاده نماید.

بیمار در طی مراجعات خود باید کلیه آزمایش‌ها و عکس‌های رادیوگرافی خود را به همراه داشته باشد.

هرگونه بیماری یا مصرف داروی خاص را باید به پزشک معالج گزارش دهید و قبل از جراحی و کاشت دندان داروها را به همراه داشته باشید.

با توجه به شرایط کنونی و بیماری کرونا قبل از مراجعه به دندان‌پزشک جهت عمل ایمپلنت دندان، بهداشت دهان و دندان را رعایت نمایید.

 افرادی که نباید ایمپلنت انجام دهند

  • افرادی که فک آن‌ها هنوز رشد کافی نکرده است.
  • خانم‌های باردار
  • افرادی که سیگاری هستند (معمولاً مصرف سیگار با ترمیم طبیعی بافت‌های بدن مداخله می‌کند و به همین علت عمل ایمپلنت با درصد موفقیت کمتری همراه خواهد بود.)
  • افرادی که معتاد به مصرف مواد الکلی هستند.
  • افرادی که در معرض پرتودرمانی در ناحیه سر و گردن بوده‌اند.
  • افرادی که دچار بیماری‌های مزمن نظیر فشارخون بالا، دیابت، هموفیلی و دچار بیماری‌های بافت همبند می‌باشند.
  • افرادی که داروهای خاص مانند داروهای استروئیدی و کورتون مصرف می‌کنند.
  • افرادی که دچار دندان‌قروچه هستند و احتمال شکستن دندان در آن‌ها زیاد می‌باشد.

 آیا ایمپلنت همواره با موفقیت همراه است؟

ایمپلنت به عوامل مختلفی بستگی دارد و برای بیماران با شرایط مختلف تفاوت دارد. باید دانست که ایمپلنت فک بالا و پایین نیز با یکدیگر تفاوت دارد. البته میزان موفقیت ایمپلنت تاکنون ۹۵% گزارش‌شده است. بهترین زمان برای قرارداد ایمپلنت پس از کشیدن دندان اصلی می‌باشد. هنگامی‌که دندان کشید شده و دچار عفونت نشده باشد و درصورتی‌که مقداری از استخوان فک در اثر عفونت از بین نرفته باشد، ریسک برای پذیرش هم‌زمان ایمپلنت نیز وجود دارد. اغلب ایمپلنت برای دندان‌هایی خلفی که دارای چند ریشه می‌باشند و همچنین دندان‌های اولیه خلفی بزرگ که دارای دو یا سه ریشه هستند، بهتر است پس از ۶ هفته انجام شود. اصولاً پس از کشیدن دندان، کمی از استخوان تحلیل می‌رود و دندان‌پزشک سعی می‌کند تا بلافاصله در صورت فراهم بودن شرایط، ایمپلنت را در حفره دندانی ازدست‌رفته جایگزین نماید.

برچسب‌ها: بدون برچسب

دیدگاه خود را در میان بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *