ترمیم دندان های شیری کودکان
کودکان در زمان تولد 12 دندان شیری دارند که آن ها در زیر لثه مخفی شده اند و در حال انتظار برای در آمدن از روی لثه می باشند. چگونگی در آمدن دندان های شیری در هر کودک مختلف می باشد. احتمال دارد که زمان در آمدن دندان های کودکتان مانند خود شما باشد. امکان دارد بعد از در آمدن دندان های کودک، آن ها بنا به دلایلی آسیب ببینند و نیاز به ترمیم داشته باشند. برای ترمیم دندان های کودکان از درمان هایی مانند ونیر، روکش و پل دندانی استفاده می شود. اگر تعدادی از دندان های کودک شکسته و یا آسیب دیده باشد، روش کامل ترمیم کامل دندان ها برای اصلاح و بهبود لبخند توصیه می شود.
ترمیم دندان های شیری
در ترمیم دندان های شیری کودکان، از بیماری های دندان ها ممانعت می کنند و یا آن ها را درمان می کنند. دندان های آسیب دیده در این روش یا ترمیم می شوند و یا جایگزین می شوند.
روش های درمانی در ترمیم دندان های شیری
- عصب کشی دندان ها
- روکش نقره ای (استیل ضد زنگ)
- پر کردن دندان ها ( رنگ سفید و نقره ای)
- کشیدن دندان
- فضا نگهدارنده ها
چه زمانی نیاز به ترمیم دندان های شیری داریم؟
اگر کودک شما دارای علائم زیر می باشد، ترمیم دندان ها توصیه می شود.
- از دست دادن دندان به علت آسیب های فیزیکی و یا پوسیدگی
- دندان آسیب دیده و یا شکسته
- دندان ها به علت نوشیدنی ها و خوراکی های اسیدی و یا دندان قروچه ساییده شده باشند
- سردرد، درد فک و یا درد های عضلانی در رابطه با فک
قبل از ترمیم دندان شیری
دندانپزشک قبل از انجام هر کاری به وسیله اشعه ایکس از ناحیه مورد نظر عکسبرداری می کند و یا عکس های قبلی را مورد بررسی قرار می دهد. او به وسیله یک گوش پاک کن حاوی ژله ی طعم دار لثه ی کودک را بی حس می کند. بعد از بی حسی لثه، داروی بی حسی اصلی تزریق می شود. این دارو باعث می شود که کودک هیچ دردی را در طول درمان حس نکند. در درمان هایی نظیر کشیدن دندان و یا عصب کشی امکان دارد دندانگزشک بیهوشی عمومی را برای راحتی کودک پیشنهاد کند.
روش های ترمیم دندان های شیری
- عصب کشی
عصب کشی زمانی نیاز می شود که مقدار پوسیدگی دندان زیاد باشد و باعث عفونت دردناک شده باشد. اگر عفونت در نزدیکی مغز دندان یا عصب آن قرار گرفته باشد نیز عصب کشی توصیه می شود. اگر پوسیدگی دندان به طور کامل درمان نشود ممکن است دچار عفونت شدید شده و کودک شما دندان خود را از دست بدهد. از یک مته کودک برای تراشیدن قسمت پوسیده بالای عصب در این روش استفاده می کنند. بعد از آن مغز دندان ضد عفونی شده و یک داروی خاص برای اجتناب از خونریزی درون قسمت باز دندان می ریزند. با در نظر داشتن مقدار عفونت، بخشی از عصب و یا تمام آن برداشته می شود. یک روکش استیل ضد زنگ در همان نوبت عصب کشی بر روی قسمت باقی مانده دندان کشیده می شود.
- روکش های استبل ضد زنگ
قسمت هایی از دندان های شیری که به دلایلی مانند شکستگی، پوسیده شدن و یا تحت درمان عصب کشی قرار گرفته شده اند، بخش هایی که از دندان باقی مانده به وسیله روکش استیل ضد زنگ پوشیده می شوند. همچنین اگر پوسیدگی بسیار شدید بوده و به عمق دندان رسیده است برای محافظت از آن باید از این روکش ها استفاده کرد.
پس از بی حس کردن ناحیه ، مقداری از دندان تراشیده می شود که بستگی به شدت پوسیدگی دارد. دندانپزشک بعد از آن یک روکش استیل ضد زنگ بر روی باقی مانده دندان می گذارد و به وسیله چسب مخصوص مانع از جدا شدن آن از دندان می شود. قابل ذکر است این روکش ها مانند دندان های عادی بوده و با رشد دندان های دائمی از جای خود خارج شده و می افتد.
- پرکردگی های سفید و نقره ای
مناطقی از دندان ها که بعد از پوسیدگی از دندان ها خالی می شود را به وسیله موادی مخصوص پر می کنند. دندان هایی که پر می شوند معمولا پوسیدگی های عمیقی ندارند. برای پر کردن دندان ها اول قسمت پوسیده دندان به وسیله یک وسیله مخصوص خالی می شود، بعد از آن از موادی مانند آمالگام( نقره ای) و یا کامپوزیت (سفید) برای پر کردن دندان استفاده می شود.
- کشیدن دندان ها
در صورتی که دندان های شیری دچار عفونت شدید و یا پوسیدگی های وسیع باشند لازم است تا آن ها کشیده شوند. برای عواملی دیگر مانند شلوغی دندان ها و یا فضای کم برای ارتودنسی کردن نیز دندا ها را می کشند. مدت زمان کشیدن دندان ها 20 دقیقه می باشد و بعد از آن کودکان دچار محدودیت هایی می باشند.
- فضا نگهدارنده ها
اگر دندان شیری رشد نکند و یا پیش از موعد بافتد از یک فضا نگهدارنده برای اینکه جای آن برای دندان اصلی محفوظ بماند استفاده می کنند. اگر این فضا حفظ نشود ممکن است دندان های مجاور به جای خالی حرکت کرده و مانع از رشد اصلی دندان بشوند. همچنین بدون فضا نگهدارنده ها ممکن است دندا ن ها دچار نا مرتبی بشوند که درمان آن ها در آینده مشکل ساز خواهد بود. این فضانگهدارنده ها از جنس ضد زنگ مانند دو حلقه بهم چسبیده هستند . آن ها به صورت موقت هستند و بعد از رشد دندان و یا شل شدن دندان ها ی کناری آن ها برداشته می شوند.
بعد از انجام ترمیم دندان های شیری رعایت چه نکاتی ضروری می باشد
- اگر کودک احساس درد و ناراحتی کرد به او موترین یا تایلنول بدهید.
- اگر آب دهان کودک بیرون می ریزد و یا احساس بزرگی و چاقی در لب و دهان می کند، از اثرات بی حسی می باشد و کاملا طبیعی است و بعد از چند ساعت از بین می رود.
- تا 3 ساعت به کودک غذاهای سرد و نرم بدهید.
- بعد از درمان کودک شما می تواند فعالیت های عادی خود را ادامه دهد.
- اگر در دهان کودک از روکش استیل استفاده شده است باید تا سن 10 -12 سالگی از خوردن خوراکی ها و شکلات های چسبناک پرهیز کند.